Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játszóterek cigarettafüst nélkül

2009.03.13

Játszóterek cigarettafüst nélkül

A játszótéri dohányzást tiltó rendelettervezetet nyújtott be a közelmúltban Szirbek Rita, a Magyar Szocialista Párt önkormányzati képviselője. Az önálló képviselői indítvány részleteiről a várkerti  játszótéren tájékoztatta  a helyi sajtó képviselőit.

 

A rendelettervezet értelmében a Pápa város közigazgatási területén lévő játszótereken, illetve azok öt méteres körzetében lenne tilos a dohányzás. A rendeletet megsértőkre a kezdeti türelmi időt követően kettőtől tízezer forintig terjedő helyszíni bírságot róhatnának ki a közterület-felügyelők. Amennyiben a képviselő-testület a rendeletet elfogadja, a dohányzás tilalmát az érintett helyeken táblák kihelyezésével jelzik majd.

Szirbek Rita elmondta, a megalkotandó rendeletnek nem elsősorban a büntetés a  célja, hanem a figyelemfelhívás. Figyelemfelhívás arra, hogy a dohányzás - a  passzív dohányzás is - valóban káros az egészségre, és a leginkább veszélyeztetettek a gyerekek. A képviselő rámutatott, az ország több településén - köztük Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Székesfehérváron és a főváros több kerületében - már megalkottak hasonló rendeleteket, amelyeknek bevezetése óta pozitívak a tapasztalatok.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a rendelettervezet bizottsági véleményezés után kerülhet a képviselő-testület elé, és a testületi ülésen  születik végső döntés a bevezetéséről.

Az indítványozó azt szeretné, ha legkésőbb a nyári játszótéri szezon kezdetéig megszületne a helyi játszótereken való dohányzást  tiltó rendelet.                                  

( Hírforrás: Pápa Városi TV + Pápa és Vidéke )


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ez egy támogatandó kezdeményezés

(Egy anyuka, 2009.03.18 17:46)

Mint kisgyerekes anyuka, aki főleg nyáron szinte minden nap leviszi a játszótérre a kisfiát, nagyon jónak és támogatandónak tartom ezt a szabályt. A hétköznapi élet minőségét teszik jobbá az ilyen javaslatok.