Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új szálloda épül Pápán

2009.12.11

Új szálloda épül a pápai termálfürdő mellett

A Pápai Termálvízhasznosító ZRt. nyilvános fejlesztési pályázatát a "K+F" Pannon Hotel Projekt Kft. nyerte meg, mely vállalta, hogy a Pápai Gyógy- és Termálfürdő melletti egy hektáros telken 8600 m2 alapterületű, több mint 130 szobás, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodát épít meg 2 éven belül - jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Kovács Antal vezérigazgató Pápán.

Az új hotel nemcsak a minőségi szálláshelyek számát növeli Pápán, hanem a meglévő modern fürdőkomplexum sport, szórakozási, wellness és gyógyászati kínálatát bővíti, ezért a tervezett hotelfejlesztés a pápai önkormányzat támogatását élvezi - emelte ki Dr. Áldozó Tamás alpolgármester.

A pályázaton nyertes projektcéget a budapesti székhelyű "K+F" Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft. alapította, mely a pályázati tanácsadás mellett több vidéki városban végez hasonló projektszervezési tevékenységet, például szintén pályázati úton nyerte el tavaly a Tatabánya Fő téren létesülő hotel és mélygarázs megvalósítását - mondták Jaczkó László és Lőrincz Sándor, a cég vezetői.

Elhangzott részükről az is, hogy az új pápai szálloda külföldi tőkebefektetői közreműködéssel valósul meg, a Best Western szállodalánc részét fogja képezni és az ACCENT Hotel Management fogja működtetni. A beruházás megvalósításában és a belső berendezésben a helyi vállalkozókra kívánnak támaszkodni. Az építészeti terveket a pápai Mezei és Társa Építész Iroda készítette.

A több mint 13,5 millió euro nagyságú szállodai beruházáshoz 250 férőhelyes, szekcionálható konferenciaterem, tárgyalók, fitnesz- és kondicionálótermek, medical wellness részleg tartozik, és magában foglal egy nemzetközi gasztronómiai központot is. A szálloda vendégei számára fedett folyosón átjárást biztosítanak a termálfürdő épületébe, mely a következő években jelentős összegű uniós támogatás felhasználásával korszerű gyógyászati részleggel bővül, és az új hotellel kiegészülve országos jelentőségű gyógyfürdő-létesítménnyé válik. A szálloda beruházás eredményeként mintegy 40 új munkahely jön létre, és több mint 40 ezer vendégéjszakával bővíti a helyi szálláskínálatot a NATO repülőbázissal is rendelkező Pápán.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.