Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bocsánat az elért eredményekért

2012.02.17

AZ MSZP bocsánatot kért a Pápán elért eredményekért

Grőber Attila lett az MSZP helyi szervezetének vezetője, Gőgös Zoltán leköszönő elnök a megyei elnöki posztért pályázik.

Az MSZP bocsánatot kért az elért eredményekért!

Az MSZP pápai szervezetének csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be Gőgös Zoltán, hogy leköszönt a helyi MSZP elnöki posztjáról. Helyette Grőber Attila lett a szervezet vezetője, alelnökök Laky Tamás és Jabronka Richárd lettek. Gőgös Zoltán elmondta, hogy a tisztújítás egy szisztematikus építkezés eredménye, célja a fiatalítás.

Bocsánatot kérek...

A politikus reagált dr. Áldozó Tamás polgármester azon kijelentésére, hogy kérjen bocsánatot, mint kormánytag azért, amit a szocialista kormány alatt a nép ellen tettek. - Bocsánatot kérek azért, hogy megmentettük a Húsgyárat, hogy idehoztuk a NATO légi bázist, bocsánatot kérek a Fürdő fejlesztéséért, a Tarczy és az Erkel iskola felújításáért, a levéltár és az óvodai rendszer felújításáért, a kerékpár és egyéb utakért illetve a még folyamatban lévő építkezésekért (Fő tér, Esterházy-kastély) - fogalmazott Gőgös Zoltán. A politikus hozzátette, hogy azoknak, akik ezt tőlem kérik el kellene gondolkodniuk azon, hogy mikor fognak bocsánatot kérni azért, amiért 2010-ben átverték az embereket és semmit nem csinálnak úgy, ahogy megígérték.

Pápa és Vidéke különszáma

Grőber Attila reagált a városvezető Pápa és Vidéke különszámával kapcsolatos válaszára. - Abban van egyfajta politikai báj, hogy én személyesen depresszió kampányt folyatatok. Azok mondják ezt, akik 2006-ban azzal álltak a lakosság elé, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve. Nem én folytatok depresszió kampányt, hanem az ország 80%-a úgy látja, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

Egy tényben tévedtem

Emellett négy tényről beszélt a politikus. - Ezek közül az elsőben tévedtem. Valóban rossz adatot használtam, amikor azt mondtam, hogy a város vagyona csökkent és azt is tudom, hogy miben tévedtem. A másik három tényben azonban továbbra is vita van köztünk. Grőber Attila továbbra is fenntartja, hogy a város hitelfelvevő képessége meglehetősen ingatag lábakon áll. A városvezető a lakosságszám alakulásával kapcsolatban 2010-es adatokat említett, a vitát a népszámlálási adatok fogják eldönteni. A munkanélküliség volt a harmadik vita közöttünk. Azt nyugodtan mondhatom, hogy az a 7,4% a nyugat-dunántúli hasonló méretű városok esetében Pápán jóval nagyobb, mint a többi városban. 

Továbbra is fenntartom, hogy túlságosan is narancssárgára sikerült a szóban forgó újság különszáma.