Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudósítás a képviselő-testület június 21-i üléséről

2012.06.21

Tájékoztatók, beszámolók, támogatási szerződések, vegyes ügyek vártak a város képviselő-testületére a 2012.06.21-i soron következő ülésen. A tanácskozás reggel nyolckor kihelyezett helyszínen kezdődött.

 

A testület tagjai előbb a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. tevékenységéről, majd a Johnson Controls International Kft. működéséről tájékozódtak az ipari parkbeli telephelyeken, majd a Városházán folyatták a napirendek tárgyalását. A reggel szerzett tapasztalatokat összegezve a Johnson Controls kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, hogy meggyőző és bátor beruházási koncepcióval és tervekkel ismerkedtek meg, így a tervezett üzemcsarnok-bővítés remélhetően a foglalkoztatottság bővülésével is jár majd. 

A testület meghallgatta és elfogadta Bocskay Gyöngyi kirendeltség vezetőnek tájékoztatását a városi munkaerő-piaci helyzetről és foglalkoztatásról. Ennek alapján elmondható, hogy május végéig az álláskeresők száma tovább csökkent a városban, a hónapot 2972 fővel zárták, ami százalékosan kifejezve az országos átlagnál kedvezőbb. 

Az ellenzéki képviselők a témához kapcsolódó kérdései a nem regisztrált munkanélküliekhez, a közvetítések eredményességéhez, a közmunka programhoz, a felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresők számához kapcsolódtak. Beszámoltak tevékenységükről a város általános iskolái is, amik a küszöbön álló jogszabályváltozás miatt utolsó tanévüket töltötték önkormányzati fenntartásban. 

Elfogadta a testület az évente mintegy negyvenhatmillió forintos önkormányzati támogatásban részesített Bakony Volán Zrt.-nek a tavalyi évről szóló beszámolóját. Mint azt Heizer János vezérigazgató elmondta, a menetrenddel kapcsolatos tömeges igényeknek igyekeznek helyt adni a jövőben is.

Interpellációt nyújtott be az ülésre Szirbek Rita szocialista képviselő, aki tíz kérdésére várta a választ a gróf Esterházy kórház állami tulajdonba kerülése apropóján. Többek közt arról, hogy fizet-e kártérítést az állam a városnak a közel egymilliárdos ingatlanért. Dr. Áldozó Tamás válaszát az ellenzéki képviselő-csoport nem, a többség viszont elfogadta.

A Lombard Pápa Termál Fc tevékenységéről Szemán György klubigazgató számolt be, aki elmondta, hogy a realitásokat figyelembe véve minden évben a 7-10 helyre várják a csapatot. 

Zárt ülésen támogatási szerződés született az Új Lombard Sport Kft. és a város önkormányzata között. A hagyományoknak megfelelően a szerződés továbbra is eredmény-centrikus, így ösztönözve a futballistákat a jobb helyezés elérésére. Az ülés vegyes ügyek tárgyalásával ért véget, amik közt arról is döntöttek a képviselők, hogy a Pápai Platán Nonprofit Kft. pályázatot nyújt be a Zsinagóga felújítására.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.