Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2012. évi költségvetést tárgyalta a városi képviselőtestület

2012.03.02

Szigorú, ám kockázatos költségvetés

Pápa - Nagy vitát nem, de számos ellenzéki hozzászólást eredményezett a város képviselő-testületének csütörtöki ülésén a költségvetés tárgyalása. Végül tíz igennel négy nem ellenében elfogadták a képviselők.

Első napirendi pontként zárt ülésen döntöttek a városi kitüntetésekről. Idén Pápa város díszoklevelét Klaus Blos német üzletember, a Teuton Lovagrend nagymestere és Kocsis Tibor filmrendező kapják. Több kérdés és kételkedő felvetés előzte meg az összességében, a tavalyi pénzmaradványt, az áthúzódó feladatokat és a kötvénykibocsátást is tartalmazó, 11 milliárdos, 7,6 milliárd bevétellel számoló költségvetés elfogadását.

Erőss Bulcsú, a Jobbik képviselője a kötelező feladatellátásban várható színvonalcsökkenésről, az elbocsátásokról, ingatlaneladásokról, míg Pingiczer Sándor és Szirbek Rita, az MSZP képviselői az intézményi eladósodásokról, a kórház helyzetéről, az önkormányzati lakásfelújításokról, a várható központi támogatásokról tette fel kérdéseit. Grőber Attila MSZP-s képviselő szerint a költségvetés kockázata túl nagy ahhoz, hogy vállalni lehessen, ugyanis nincs még meg az egyik pillér, a milliárdos kötvénykibocsátás banki háttere.

Dr. Áldozó Tamás is elismerte a költségvetés kockázatát, ám véleménye szerint a tervezés minden évben kockázatot jelent. A város polgármestere a kötvénykibocsátással kapcsolatban elmondta, hogy a pénzintézet tulajdonosváltás miatt kér türelmet. A szavazást követően a képviselők döntöttek még többek között a részönkormányzatok tagjainak tiszteletdíjáról, és elfogadták Reidmár Linda, a Kékfestő Múzeum újonnan kinevezett vezetője, majd a városi bölcsődék beszámolóját. Leszavazták viszont azt a Jobbikos javaslatot, miszerint hat főről tízre emeljék a közterület-felügyelet létszámát. Az ülés vegyes ügyek tárgyalásával ért véget.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.